Moj Lemonade Kruisbessen & vlierbloesem


VERHAAL
In de 15de eeuw werden kruisbessen geplant bij kastelen en kloosters. De kruisbessen werd vroeger medicinaal gebruikt. Het zurige sap van de kruisbes werkt namelijk koortsverlagend en uitstekend tegen ontstekingen. De vlierstruik is millennia oud. Blad, bast, jonge scheuten, bloesem en bes worden al eeuwenlang gebruikt in vele toepassingen. Aan de vlier worden diverse heilzame werkingen toegeschreven. In het jaar 400 voor Christus, refereerde Hippocrates aan de vlier als zijn “medicijnkastje”.


SMAAK
Een buiten het gewone smaaksensatie van vlierbloesem in combinatie met kruisbessen. Echt een dorstlesser, en prachtig in balans qua smaak. Deze fruitsoorten vind je in de Groningse ommelanden en bij ons op de kwekerij.

gooseberry-moj-inhoud


FEITEN
Frisdrank
Kruisbessen & vlierbloesem
Licht koolzuurhoudend
Natuurlijk fructose + biologisch rietsuiker (totaal: 6gr per 100ml)

 


ONZE INGEVING
In de Middeleeuwen had de vlier de reputatie dat hij als afweerkruid beschermde tegen hekserij. Vanuit de kwekerij de Hexenketel van onze kruidenvrouw Grietje van der Meulen wilden we fruit van eigen bodem (her)introduceren wat in de jaren 30 gemeengoed waren en generaties nadien zijn vergeten. Kruisbessen zijn ‘Hollands Glorie” en niet alleen enorm rijk aan vitamine C, maar lest tevens ook erg de dorst.