Moj Lemonade Kruisbessen & vlierbloesem


VERHAAL
De kruisbes (ook wel klap- of stekelbes genoemd) komt oorspronkelijk uit de Kaukasus en West-Azië. Toen de struik rond de 13e eeuw in Europa werd geïntroduceerd, werden de bessen vooral als medicijn gebruikt. Ze zouden namelijk helpen tegen koorts en ontstekingen. Pas na verloop van tijd ging men de bessen puur om de smaak verwerken.
Ook aan de vlier wordt een heilzame werking toegeschreven. De bessen en bloesem zouden helpen tegen verkoudheid en ontstekingen. De vlier is een inheemse struik, en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het volksgeloof. Zo zou Vrouw Holle in een vlier wonen, en zou de struik beschermen tegen hekserij.


SMAAK
Een buitengewone smaaksensatie van vlierbloesem in combinatie met kruisbessen. Echt een dorstlesser, prachtig in balans qua smaak.


FEITEN
Frisdrank
Kruisbessen, vlierbloesem, citroen
Licht koolzuurhoudend
Natuurlijk fructose + biologisch rietsuiker (totaal: 6gr per 100ml)

 


ONZE VISIE
Vanuit Kwekerij de Hexenketel van onze kruidenvrouw Grietje van der Meulen wilden we fruit van eigen bodem (her)introduceren. Ooit waren kruisbessen gemeengoed in Nederland, maar inmiddels zijn ze in de vergetelheid geraakt. Deze dorstlessende bessen verdienen meer aandacht.