Ons verhaal

We leven in een wereld waar er steeds meer onderzoek wordt gedaan en waar we steeds meer te weten komen over wat goed is en wat “minder” goed is. Niet alleen voor ons lichaam, maar ook zeker over onze voeding. Instanties die zich bezig houden met het verbeteren van ons voedsel krijgen steeds meer een stem in onze maatschappij. Bewust worden als het gaat om ons milieu, onze omgeving, ons lichaam en onze voeding.

Dit is iets waarom wij van Moj onze frisdranken ontwikkeld hebben. Uit die gedachte: BACK TO PURE.
Alles wat we doen is puur, wij geloven dat frisdrank gezonder, lekkerder & beter kan! Voor ons de uitdaging om de kracht van moedernatuur naar voren te halen. Dat met zo min mogelijk rietsuiker. Wij zijn anders, wij zijn puur.
Dus hebben wij een frisdrank gemaakt van vers fruit, zuiver bronwater, koolzuur en een klein beetje ruwe rietsuiker. Een mooi, eerlijk en (h)eerlijk product.

1921
Groningen, Nederland. De firma C. Polak & Zn. brengt Ranja op de markt, een limonadesiroop op basis van sinaasappelsap die je thuis kon aanlengen met kraanwater.
ranja-cp
ranjo
1924
Ranja kreeg maar liefst vier zusjes: Roja (frambozensap), Risso (citroensap), Cerisso (kersensap) en Grefita (grapefruitsap).
1944
Grote buitenlandse fabrikanten komen tot de ontdekking dat limonade heel goed samengaat met een klein beetje koolzuur. Wanneer Amerikaanse en Canadese soldaten de priklimonade tijdens de laatste oorlogsjaren meenemen naar Europa, is dat een schot in de roos. Frisdrank is hot!
soda
grietje-moj-150x150
2015
Het tij keert. Frisdrank is in de loop der jaren steeds ongezonder geworden. Het bevat teveel suiker en onnatuurlijke toevoegingen. De Groningse Grietje van der Meulen maakt een receptuur voor een nieuwe generatie frisdrank. Op basis van 100% echt fruit: MOJ it is!
2016
Een jaar wat in het teken stond van proeven en nog eens proeven, alles voor de ultieme smaakbeleving.
Moj-lemonade-glas-672x372
hq-moj-groot
2017
Groningen, Nederland. Na bijna twee jaar van proberen, ontwikkelen en verfijning wordt Moj Lemonade geboren. MOJ wordt geproduceerd op Groningse bodem, niet ver van de plek waar de roots van Ranja liggen.
2019
MOJ heeft haar plek gevonden en vele consumenten genieten van diverse smaken en de ultieme MOJ ‘perfect serve’ in (grand)cafés, restaurants en (cocktail)bars. MOJ brengt (h)eerlijke frisdranken met verhaal, een verhaal naar de oorsprong. (Back to Pure)
header-moj-centraal