Ons verhaal

De wereld waarin wij leven wordt steeds complexer. De verwarring over wat gezond is en wat niet neemt toe. Eén ding lijkt zeker: Hoe natuurlijker, hoe beter.

Met dat in het achterhoofd hebben wij van Moj onze frisdranken ontwikkeld. Het uitgangspunt: Back to pure. We wilden een hoofdrol voor Moeder Natuur, en daarom hebben wij een frisdrank gemaakt van vers fruit, zuiver bronwater, koolzuur en een klein beetje rietsuiker. Een mooi en (h)eerlijk product.

Wij zijn anders. Wij zijn puur.

1921
Groningen, Nederland. De firma C. Polak & Zn. brengt Ranja op de markt, een limonadesiroop op basis van sinaasappelsap die je thuis kon aanlengen met kraanwater.
ranja-cp
ranjo
1924
Ranja kreeg maar liefst vier zusjes: Roja (frambozensap), Risso (citroensap), Cerisso (kersensap) en Grefita (grapefruitsap).
1944
Grote buitenlandse fabrikanten komen tot de ontdekking dat limonade heel goed samengaat met een klein beetje koolzuur. Wanneer Amerikaanse en Canadese soldaten de priklimonade tijdens de laatste oorlogsjaren meenemen naar Europa, is dat een schot in de roos. Frisdrank is hot!
soda
grietje-moj-150x150
2015
Het tij keert. Frisdrank is in de loop der jaren steeds ongezonder geworden. Het bevat teveel suiker en onnatuurlijke toevoegingen. Grietje van der Meulen en Folkert van der Heide maken een receptuur voor een nieuwe generatie frisdrank. Op basis van 100% echt fruit: MOJ it is!
2016
Een jaar wat in het teken stond van proeven en nog eens proeven, alles voor de ultieme smaakbeleving.
Moj-lemonade-glas-672x372
hq-moj-groot
2017
Groningen, Nederland. Na bijna twee jaar van proberen, ontwikkelen en verfijning wordt Moj Lemonade geboren. MOJ wordt geproduceerd op Groningse bodem, niet ver van de plek waar de roots van Ranja liggen.
2019
MOJ heeft haar plek gevonden en vele consumenten genieten van diverse smaken en de ultieme MOJ ‘perfect serve’ in (grand)cafés, restaurants en (cocktail)bars. MOJ brengt (h)eerlijke frisdranken met verhaal, een verhaal naar de oorsprong. (Back to Pure)
header-moj-centraal